100% arabika
Jednoporcová káva FIL3K
Ochutnejte ty nejlahodnější kávy kdykoliv a kdekoliv. Otevřete sáček, vložte sáček do šálku a zalijte horkou vodou. Kvalitní chuť i vůně kávy vás přenese přímo k nám do pražírny.
Výjimečná káva Colombia Cerro Azul Geisha pochází z kolumbijské společnosti Café Granja La Esperanza, jenž byla založena už roku 1945 Juanem Antoniem. Farmu převzala rodina Rigoberto. Výsledkem kvalitní práce farmáře Dona Rigoberta je tato plnohodnotná „sestra‘‘ kávy Panama Geisha, která je jedna z nejlépe hodnocených káv na světě.
Rodina Rigoberto si předává zkušenosti z generace na generaci a koncem 90. let se posunuli novým směrem v pěstování kávy organickým způsobem. Jejich píle se odráží v kvalitní kávě ceněné na prestižních kávových soutěžích. Proces zpracování podléhá parametru Brix 18 (poměr cukru a vody), jenž musí splňovat všechny sbírané kávové třešně. Po sběru probíhá 36hodinová fermentace, následuje 48hodinové sušení při průměrné teplotě 35 °C a na závěr se kávové třešně 15 dní suší na kolumbijském slunci.
Jedinečná Colombia Cerro Azul Geisha se pyšní svým hedvábných tělem, výraznou chutí s tóny borůvek, ananasu, muškátového oříšku, citronelly a aromatických bylin. V chuti dominuje jasná sladkost s dochutí kyselých jablek a citrusových plodů. Její pikantní aroma jamajského květu, levandule, vanilky, tamarindu a bílé čokolády vás zaručeně oslní.
Postup přípravy:
Filtr nasadíme na šálek a zalijeme horkou, ideálně 96°C vodou. Zaléváme pomalu, krouživými pohyby po okrajích filtru. Balení 9 g je cca na 200 ml vody.Kávy jsou mleté středně a hodí se taky na přípravu kávy v aeropressu, moka konvici, dripperu nebo cold brew.